Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Osobowość Roku 2023 w powiecie skarżyskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie skarżyskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie sandomierskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie sandomierskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Polecamy

Gdzie znajdziesz najlepszą plażę w Europie? Nowy ranking wskazuje na tę wyspę

Gdzie znajdziesz najlepszą plażę w Europie? Nowy ranking wskazuje na tę wyspę

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Samochód wjechał pod pociąg. Kierowca miał szczęście

Samochód wjechał pod pociąg. Kierowca miał szczęście