Walentynki stały się w Powiatowym Zespole nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu okazją do rozegrania konkursu na najbardziej pyszne piernikowe serca.
W trakcie dwugodzinnej rywalizacji uczennice klas gastronomicznych udekorowały duże, średnie i małe piernikowe serduszka. Różnokolorowym lukrem wykonały okolicznościowe napisy i fantazyjne ornamenty nawiązujące do walentynkowego święta.
- Pokazały przy tym wysokie umiejętności radząc sobie doskonale z użyciem worka cukierniczego, pędzelka i wykałaczki. Efektem były przepiękne walentynkowe upominki - podsumowała Małgorzata Rybak, nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych w powiatowej "czwórce".
Komisja konkursowa miała trudne zadanie. Ostatecznie równorzędne pierwsze miejsce zajęły Sandra Buks z klasy III k i Ewa Radwan z III TG, na drugich także dwóch równorzędnych znalazły się Wiktoria Repetowska z klasy IIITG i Maja Smółka z I TGp.
Wyróżnienia otrzymały: Zuzanna Płonka (I TGp), Aleksandra Lisak (III TG), Weronika Marciszonek (III TG), Klaudia Michalak (II TG) oraz Natalia Głowa (IITG).
- Co się działo w żłobku Fair Play? Relacje są przerażające
- Studniówka 2020. Bal maturzystów z olkuskiego ekonomika
- Zimna woda zdrowia doda? Tak uważają morsy z Doliny Morsa
- Kupił album z oprawą z ludzkiej skóry. "Zobaczyłem włosy"
- Pluszowy Jan Paweł II. Czy to nie przesada?
- Kęty. Studniówka uczniów LO im. Stanisława Wyspiańskiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?