reklama

Oświęcim: pierwsze smaki Małopolski

(mon)
Znamy pierwszych półfinalistów szóstej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. Zwycięzcy otrzymali "przepustkę" do krakowskiego finału, w którym wybierane są najlepsze produkty Małopolski.

W Oświęcimiu o finał walczyło 20 producentów i trzech restauratorów. Jury Grand Prix przyznało gospodarstwu ekologicznemu "Brzozowy Gaj" z Wieprza za dżem jabłko-gruszka-rokitnik. Chrzanowska restauracja "Stare Mury" otrzymała drugą nagrodę za barszcz czerwony, a trzecią gospodarstwo agroturystyczne Kazimierza Furczonia z Leśnicy za bryndzę owczą.

Publiczność nagrodziła barszcz czerwony na naturalnym wywarze firmy "Smakosz" z Chrzanowa, pierogi domowe juhaskie z bryndzą firmy "Jantop" z Kościeliska, kiełbasę staropolską w słoiku z gospodarstwa Adama Suska z Bulowic oraz miód z mleczkiem pszczelim z pasieki "Malwa" z Grojca. W pokazie gotowania największe wrażenie zrobił szef kuchni restauracji "Red House" z Oświęcimia i jego firmowy opalonek z wachlarzem gęsiny marynowanej w śliwowicy z sosem z oscypka.

60 sekund biznesu: W Polsce sięgajmy po rzeczy polskie

Wideo

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3