MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wegetariańska papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i...
fot. Katarzyna Jaworek

Papryka - przepisy. Zobacz TOP 10 dań z papryką naszych Czytelników [PRZEPISY]

Wegetariańska papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i ogórkiem konserwowym Katarzyny Jaworek

Składniki
4 papryki czerwone
1 saszetka ryżu kolorowego
250 g pieczarek
1 cebula
4 ogórki konserwowe
50 g sera żółtego
1 szklanka bulionu warzywnego
oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie

Wykonanie
Ryż kolorowy gotować około 20 minut w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę pokroić w kostkę. Razem smażyć przez około 5 minut na oliwie. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Ryż, pieczarki oraz ogórki przełożyć do miski. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Z papryk odkroić wierzchołki. Usunąć gniazda nasienne. Wgłębienia wypełnić farszem. Ser żółty pokroić w paski. Kawałki sera ułożyć na farszu. Papryki przykryć odciętym wierzchołkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Zobacz również

Trwa Noc Muzeów 2024 w Opolu. Tłumy mieszkańców odwiedzają miejskie instytucje

Trwa Noc Muzeów 2024 w Opolu. Tłumy mieszkańców odwiedzają miejskie instytucje

Kibice Zagłębia Sosnowiec przyszli pożegnać I ligę - zobacz ZDJĘCIA

Kibice Zagłębia Sosnowiec przyszli pożegnać I ligę - zobacz ZDJĘCIA

Polecamy

Kalendarzyk imprez sportowych 17-19 maja. Craccovia i Wieczysta grają u siebie

Kalendarzyk imprez sportowych 17-19 maja. Craccovia i Wieczysta grają u siebie

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania