5 z 32
Poprzednie
Następne
Potrawy wigilijne z karpia na wiele sposobów. TOP 31 przepisów na królewskiego karpia od gospodyń i gospodarzy z Doliny Karpia [ZDJĘCIA]
Kotlety mielone z karpia Składniki: ryba -1 kg (filety: karp zatorski, leszcz lub karaś), cebula - 1 sztuka, jaja - 1 sztuka, bułka - 1 sztuka, bułka tarta i mąka, czosnek. Przyprawy: pieprz mielony, sól, olej do smażenia. Sposób przyrządzania: Filety z ryb mielić na przemian dodając cebulę i dwa ząbki czosnku. Namoczoną wcześniej bułkę wycisnąć i dodać do powstałej masy z ryb. Następnie dodać jajko i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy uformować kotlety i panierować je w bułce z mąką. Smażyć na złoty kolor. Czas przygotowania: 40 minut Liczba porcji: 6 Polecają: Franciszek Sałaciak