Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 32
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Karp zatorski w białym winie
Składniki: 
karp zatorski - 1...
fot. Stowarzyszenie Dolina Karpia

Potrawy wigilijne z karpia na wiele sposobów. TOP 31 przepisów na królewskiego karpia od gospodyń i gospodarzy z Doliny Karpia [ZDJĘCIA]

Karp zatorski w białym winie Składniki: karp zatorski - 1 kg, olej - 0,25 szklanki, mąka - 3 łyżki, białe wytrawne wino - 2 szklanki, ostry żółty ser - 150 g, bułka tarta - 4 łyżki, natka pietruszki - 1 pęczek, sól. Sposób przyrządzania: Oczyszczoną tuszkę karpia zatorskiego gotować w osolonej wodzie na wolnym ogniu. Zasmażkę, przygotowaną wcześniej z gorącego oleju i mąki, rozprowadzić z wodą i winem, posypać posiekaną natką pietruszki i zagotować. Następnie rybę włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem, posypać tartą bułką i drobno startym serem. Piec w mocno rozgrzanym piekarniku do wytworzenia rumianej skórki. Podawać rybę w naczyniu, w którym się zapiekała. Czas przygotowania: 1 godzina Liczba porcji: 5 Polecają: Koło Gospodyń Wiejskich w Smolicach

Zobacz również

Tuchel wypalił po słowach prezesa klubu. "Mój honor ucierpiał"

Tuchel wypalił po słowach prezesa klubu. "Mój honor ucierpiał"

Gwiazdy polskiego kina w miasteczku festiwalowym Off Camera. Kogo tam spotkacie?

NOWE
Gwiazdy polskiego kina w miasteczku festiwalowym Off Camera. Kogo tam spotkacie?

Polecamy

Za majówkę i grillowanie w tym rok zapłacimy więcej. Mniej promocji, tańsze...warzywa

Za majówkę i grillowanie w tym rok zapłacimy więcej. Mniej promocji, tańsze...warzywa

Kraków i Małopolska świętują 20-lecie wstąpienia Polski do UE

Kraków i Małopolska świętują 20-lecie wstąpienia Polski do UE

Ma 78 lat i pokazała się bez stanika i bluzki! Fani diwy zachwyceni

Ma 78 lat i pokazała się bez stanika i bluzki! Fani diwy zachwyceni